F.A.Q.

Waar vind je Rebel at Heart ?

Rebel at Heart is gelegen te Dorp-West 84 in het centrum van Lochristi (ongeveer 10 km van Gent).

Kom je van buiten Gent? Onze Bridal Studio is de meest centraal gelegen bruidswinkel van Oost-Vlaanderen !

Zeer vlotte bereikbaarheid via E17 en R4 (afrit Lochristi).

Binnen Lochristi zijn er geen betalende parkingzones (enkel blauwe zone met parkeerschijf).

Moet ik een afspraak maken ?

Bij Rebel at Heart werken we enkel via privé afspraak. Zo kunnen we je de persoonlijke aandacht geven die je verdient. De bruidsruimte is dus ook enkel toegankelijk voor wie op afspraak komt wat zorgt voor de nodige privacy. Je kan op onze website via onze online agenda uit verschillende soorten afspraken kiezen. Voor onze privé afspraken betaal je een vergoeding. Deze vergoeding wordt éénmalig terugbetaald indien u tijdens uw geboekte afspraak trouwkledij van min. 1000€ aankoopt. In geval van annulatie, verplaatsen van de afspraak, no-show of bij geen aankoop van min. 1000€ wordt deze vergoeding niet terugbetaald. 

Wil je toch een eerder geboekte afspraak verplaatsen, dan boek je zelf een nieuwe afspraak in onze online agenda. De vergoeding van jouw eerder geboekte afspraak kan in dit geval enkel worden terugbetaald indien deze werd ingenomen door een andere bruid. Hebben we jouw eerder geboekte afspraak niet kunnen invullen, dan betalen we geen vergoedingen terug.

 

Je kunt jouw privé afspraak hier maken. Heb je nog wat inspiratie nodig ? Neem dan eerst een kijkje bij onze designers.

Wanneer start je met de zoektocht naar jouw trouwjurk / feestjurk ?

We raden je aan om 9  à 10 maanden voor je huwelijk jouw jurk te bestellen. Zo kan jij de extra kosten van een spoedorder vermijden.

Natuurlijk kan het gebeuren dat je jouw huwelijk op korte termijn wilt plannen. Als je sneller een jurk nodig hebt, kan je bij sommige designers een order met hoge prioriteit plaatsen. Houd er wel rekening mee dat dit gepaard gaat met extra kosten.

Heb je jouw jurk nodig op een termijn van 6 maanden of minder? Gelieve dan eerst een mail te maken naar info@rebelatheart.be met vermelding van jouw trouwdatum én laat ons ook weten welke designers jouw voorkeur hebben.

Hoe lang duurt een pasbeurt ?

Een pasbeurt duurt 1 uur. Dat geeft ons voldoende de tijd om je wat beter te leren kennen en geeft jou de tijd om jurken te passen tot je ‘the one’ vindt. Doordat je ons vooraf de top 5 bruidsjurken van onze collectie doorstuurde, kan er ook vlot en gericht opgestart worden.

Wie zal ik meenemen naar mijn afspraak ?

We raden je aan om die mensen mee te nemen die jou het beste kennen en met wie jij dit bijzondere moment wilt delen. We vragen om max. 3 personen mee te brengen (in totaal met max. 4 personen te komen), afhankelijk van welke soort afspraak je hebt geboekt (nl. 2 of 3 gasten). Wij maken hiervoor geen uitzondering en betalen geen vergoeding terug omdat je met meer dan het toegelaten aantal personen wenst te komen. Uit onze jarenlange ervaring  weten we dat veel verschillende meningen je keuze alleen maar lastiger maken. Bovendien zijn wij een Bridal Studio, wat betekent dat onze ruimte knus en gezellig is, maar niet heel groot. 

Mogen we tevens vragen om samen als één groep met jouw gevolg binnen te komen en gelijktijdig aanwezig te zijn. Dit bevordert de opstart en het vlotte verloop van de pasbeurt.

Mogen wij jou tevens vragen, uit respect voor de bridal assistent in onze winkel,  om ons niet te bezoeken indien jullie ziektesymptomen (ook een banale verkoudheid) hebben, of in contact zijn geweest met iemand die ziektesymptomen van het Coronavirus, griepvirus of verkoudheid heeft. Indien wij vastellen dat u of één van jouw gasten symptomen vertoont, zetten we de pasbeurt stop en wordt de reeds betaalde vergoeding niet terugbetaald.

Dankjewel voor jullie begrip en respect!

Wat moet ik meenemen naar mijn afspraak en waar denk ik vooraf eens over na ?

We adviseren je om huidskleurig naadloos ondergoed te dragen. Dat is het minst zichtbaar onder de jurken. We raden je tevens aan om een strapless bh te dragen of om zelfklevende cups aan te doen.

Sommige designers vragen om jouw jurk op de juiste lengte te bestellen. Dan is het handig dat je van te voren al weet of je platte schoenen of hakken gaat dragen op je trouwdag. We helpen je hiermee graag, want in onze Bridal Studio hebben we ook een mooie collectie bruidsschoenen.

Ook voor de definitieve lingerie onder jouw trouwjurk bieden wij een collectie aan.

Wij houden onze sample-jurken graag netjes,want iedereen past graag een propere jurk. Daarom vragen we je om je make-up zo natuurlijk mogelijk te houden en geen lipstick en foundation of poeder te dragen.

Het nemen van foto’s tijdens de pasbeurt is niet toegestaan.

Wat kost een jurk bij Rebel at Heart ?

Bij onze collectie op de website is bij elke designer een prijsindicatie vermeld.

U zal zien dat er een brede prijsrange is en dat de exclusieve jurken nog steeds betaalbaar zijn.
De prijs van de meeste jurken ligt tussen de €1.800 en €3.200.

Wat zijn de maten van de jurken in onze Bridal Studio?

De maten van onze bruidsjurken variëren van maat 38 tot maat 44. Maak je geen zorgen als je een kleinere of grotere maat hebt. Wij weten precies hoe we onze jurken goed kunnen presenteren zodat je een goed beeld krijgt hoe de jurk jou staat. De bruidsruimte is enkel toegankelijk voor wie op afspraak komt, dus je kan in alle rust en privacy passen.

Je hebt je droomjurk gevonden ! Hoe gaat het nu verder ?

Allereerst natuurlijk ‘gefeliciteerd’. Je zal zeker stralen op jouw feest!

Alvorens we jouw jurk bestellen, meten we je op. Al onze jurken zijn ‘made to order’. De duurtijd om je jurk te maken is verschillend per designer. Bij jouw bestelling krijg je een verwachte leverdatum waarop je met ons contact dient op te nemen. Deze datum is op je bestelbon vermeld. Bij levering van de goederen dien je het saldo te betalen.

Je kan kiezen om jouw jurk op te halen zodra geleverd door de designer of om eerst nog aanpassingen door ons te laten uitvoeren. Indien de aanpassingen door omstandigheden niet volgens afspraak kunnen doorgaan, dan dien je jouw jurk reeds op te halen. Lukt het jou niet om te komen ophalen op de voorziene data, dan sturen we de goederen op. Leveringskosten zijn niet inbegrepen in de prijs en dienen apart betaald te worden. Wij bieden een retouche service aan indien deze service kan starten minimaal 12 weken (excl. vakantieperiodes en afhankelijk van de drukte in ons atelier) vóór de feestdatum vermeld op de verkoopovereenkomst. Afspraken voor aanpassingen aan de jurk kunnen enkel op maandag, woensdag en donderdag, met als laatste opstartuur 14u. Onze retouche service omvat alleen standaard aanpassingen. Onze standaard aanpassingen zijn het inkorten van rokken (zoom), versmallen van de taille, verkorten schouderbanden, verkorten mouwen van tops en jurken. Er kunnen aan Rebel at Heart geen andere aanpassingen worden gevraagd dan de bovengenoemde.

Omdat bij sommige designers de jurk gemaakt wordt in de maat die het beste bij jouw maten past, kunnen de aanpassingen miniem zijn.  De kosten van deze aanpassingen zijn niet opgenomen in de prijs van de jurk en worden achteraf apart betaald. Deze aanpassingen zijn ambachtelijk handwerk, we vragen hiervoor een vergoeding doch zeker geen woekerprijzen.

Indien je nalaat om contact op te nemen op de vooropgestelde datum op je bestelbon, gaan we er van uit dat je geen aanpassingen door ons wilt laten uitvoeren, en nemen we dit niet op in onze planning. Heb je de datum op je bestelbon uit het oog verloren en wil je toch nog een aanpassing laten uitvoeren door ons, dan willen we je graag helpen en plannen we dit prioritair in. Hiervoor dienen we echter wel een extra vergoeding te vragen van 50 % van de oorspronkelijke aanpassingskost. Om dit te vermijden neem dus zeker tijdig met ons contact op voor verstrijken van de datum op de bestelbon.

Op het moment van de fitting-pasbeurt (waarop wordt bekeken welke aanpassingen er door ons dienen te gebeuren)  krijg je een afhaalafspraak. Je dient jouw jurk op te halen zodra de aanpassingen klaar zijn. Het afhaalmoment duurt ca een kwartiertje en is enkel mogelijk op een weekdag (excl. dinsdag, laatste ophaalmoment is 16u.) Op het afhaalmoment doe je de jurk nog eens aan en indien alles perfect is neem je de jurk mee. Hou er rekening mee dat er geen tijd wordt ingepland om jouw eigen accessoires of allerhande te passen tijdens de fitting-pasbeurt of afhaalmoment. Indien je extra tijd hiervoor nodig hebt dan dien je onze Bridal Studio hiervoor apart te boeken. Boekingen voor onze Bridal Studio kunnen aangevraagd per mail naar info@rebelatheart.be

 

Hoe kan je betalen bij Rebel at Heart ?

Betalingen kunnen cash of via bancontact/maestro; niet via Visa/Mastercard en niet via bankoverschrijving.

Bij elke bestelling van bruidskleding wordt 70% van het totaalbedrag betaald. De resterende 30% van de totale verkoopprijs moet worden betaald bij de levering van de goederen in onze winkel, of indien overeengekomen door de verkoper bij de eerstvolgende afspraak voor het passen van de goederen / jurken.
Alle accessoires (bijv. schoenen, sluiers, sieraden, haarjuwelen, gebreide kleding, sjaals, jassen, …), kindermode, bruidsmeisjeskleding, feestkleding moet volledig worden betaald en moet worden meegenomen indien deze goederen reeds in voorraad zijn. Rebel at Heart kan geen goederen voor de klanten stockeren.
Op het afhaalmoment hoef je dan nog enkel de aanpassingskosten te betalen.

(een tip is om vooraf bij je bank na te vragen wat het maximum bedrag is dat je in éénmaal met je  betaalkaart kan overschrijven. Dit maximum bedrag kan eventueel vooraf door de bankinstelling aangepast worden).

Kan ik mijn jurk na aankoop annuleren ?

Alle trouwjurken die we bij Rebel at Heart verkopen worden ambachtelijk en op maat van de bruid die de jurk bestelt, gemaakt. De jurken worden niet teruggenomen door de ontwerper. 

De ondertekening van de bestelbon maakt de koop dus definitief.
Dit geldt tevens voor de feestjurken en accessoires. Het niet doorgaan van een huwelijk of een zwangerschap zijn geen redenen voor annulering van de aankoop.